Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
BOXVENTILATOREN
GB – GB EC – MUB – MUB EC
Lees meer hierover

Boxventilatoren

Een boxventilator is zeer geschikt voor losse ruimtes die nog niet geventileerd worden door een volledig ventilatiesysteem. De motor van het ventilatiesysteem zit in een box. Hierdoor is de boxventilator niet geschikt voor natte ruimtes. Wel zijn er speciale boxen die geschikt zijn om vette lucht af te zuigen. Deze zijn zeer geschikt voor keukens en werkplaatsen. Weten welke boxventilator u het beste kan kopen voor uw project? Neem dan contact op met onze productspecialisten.

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


Geluidsarme boxventilatoren (GB-serie)

Orcon heeft een boxventilatoren die vallen in de GB-serie. GB staat voor geluidgedempte boxventilatoren. De boxventilatoren kunt u aansluiten op een kanaal. Zo kunnen kleinere ruimtes makkelijk geventileerd worden. Door een gat te boren in de muur kan het kanaal de verontreinigde lucht afvoeren of schone lucht toevoeren. Het gat in de muur wordt afgewerkt met een gevelklep. De GB serie heeft een isolatielaag in de box. Hierdoor zijn de boxventilatoren erg stil. Zeer geschikt voor winkels of bedrijfspanden met kleine kantoren waar mensen in stilte moeten werken.

Multibox ventilatoren (MUB)

Wilt u boxventilatoren kopen voor grotere ruimtes dan komt u uit bij de MUB serie van Orcon. MUB staat voor Multibox ventilator. Qua capaciteit is deze groter dan een normale boxventilator. Daarom worden deze Multiboxen vaak gebruikt in werkplaatsen of sportcomplexen. De boxventilator kan lucht toevoeren of afvoeren. Dit ligt aan de positie van de box. De positie kan gedraaid worden en zo kan de functie van de box veranderen. Om lucht toe te voeren zijn wel de juiste toebehoren vereist. De MUB boxventilator kan buiten staan. Hij is waterdicht.
Bij sommigen utiliteiten is het alleen belangrijk om verontreinigde lucht af te zuigen. de MUB boxventilator is hiervoor zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan garages of bedrijfshallen.

Multibox ventilatoren (MUB-T) voor keukens

In een keuken wordt vaak gebruik gemaakt van grote wasemkappen waar veel vette lucht doorheen moet. Een standaard ventilator heeft een motor in de luchtstroom. Het vet komt dan tegen de motor aan en blijft aan de motor zitten. Uiteindelijk zal de motor minder goed functioneren of zelfs kapot gaan. Daarom heeft Orcon de MUB-T serie ontwikkeld. Dit zijn boxventilatoren waarbij de motor niet in de luchtstroom zit. In de box zit een schot tussen de luchtstroom en motor in. Onder de ventilator zit een extra bak waar het vet opgevangen wordt. Met een slangetje kan dit vet afgevoerd worden. Zo blijft de luchtstroom schoon.

De juiste balans in grote ruimtes

Om grote ruimtes op de juiste manier te ventileren adviseren wij de combinatie van een boxventilator samen met een dakventilator. Een boxventilator is voor de luchttoevoer en een dakventilator zuigt verontreinigde lucht direct weer af. Hiermee hou je de lucht in balans.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt