Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
DAKVENTILATOREN
RDV – MPV – TFSK
Lees meer hierover

Dakventilatoren woningbouw

Dakventilatoren worden ook wel pijpdakventilatoren genoemd. Het ventilatiesysteem zit namelijk aan een pijp vast die uitkomt in de ruimte die geventileerd moet worden. De naam zegt het al: een dakventilator die zit op het dak. Door de directe verbinding met het dak kan verontreinigde lucht gemakkelijk en snel worden weggezogen.

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


MPV Orcon pijpdakventilatoren

Een MPV pijpdakventilator is geschikt als een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Een centraal ventilatiesysteem regelt vanaf 1 plek de ventilatie voor een ruimte. Een MPV pijpdakventilator is geschikt voor luchtafzuiging van een keuken, badkamer en toilet in woningen. Door een pijpdakventilator te installeren wordt verontreinigde lucht uit de ruimte gezogen. Daarnaast blijft de luchtvochtigheid in een badkamer of toilet in balans, zodat er geen schimmelvorming kan optreden. Met een MPV dakventilator blijft het binnenklimaat comfortabel en gezond.

Dakventilator voor natte ruimtes

Niet ieder ventilatiesysteem is geschikt voor natte ruimtes. In een natte ruimte komt veel vocht vrij door condens van bijvoorbeeld een douche. Een ‘’gewoon’’ ventilatiesysteem kan door extreem veel vocht kapot gaan. Heeft u een ventilatiesysteem in een woning of utiliteit die niet geschikt is voor natte ruimtes, dan kunt u er voor kiezen om een dakventilator te plaatsen voor de natte ruimte. De ruimte wordt dan afzonderlijk geventileerd. Hiermee voorkomt u dat het centrale ventilatiesysteem kapot gaat.

Dakventilatoren voor een schuin dak

De montage bij een dakventilator voor een schuin- of plat dak is anders. Daarom is niet iedere dakventilator geschikt voor beide soorten daken. Kijk altijd goed welke dakventilator het beste past bij uw project.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt