Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
DECENTRALE OPLOSSINGEN
WTU EC – E – IE – TA
Lees meer hierover

Decentrale ventilatie oplossingen

Met decentrale ventilatie kunnen verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar geventileerd worden. In tegenstelling tot een centraal ventilatiesysteem, welke vanuit één punt verschillende ventilatiekanalen aanstuurt. Het voordeel van decentrale ventilatie is dat elke ruimte naar behoefte wordt geventileerd en andere ruimtes niet onnodig worden geventileerd. Op deze pagina vindt u de verschillende soorten decentrale ventilatiesystemen van Orcon.

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


Decentrale mechanische ventilatie

Decentrale mechanische ventilatiesystemen zuigen verse lucht mechanisch aan. De vervuilde lucht wordt vervolgens door een andere buis mechanisch afgezogen naar buiten. Er zitten dus twee kanalen aangesloten op de decentrale ventilatie unit. De ene voor de toevoer van verse lucht van buiten en de andere voor het afvoeren van verontreinigde lucht van binnen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de temperatuur van beide luchtstromen.

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Als er toevoer is van frisse lucht komt er in de winter koude lucht naar binnen. Hierdoor blijft de temperatuur in de ruimte niet voortdurend in balans. Om een ruimte op temperatuur te houden moet er weer gestookt worden. Een decentrale ventilatie met warmterecuperatie is de oplossing. De decentrale ventilatie unit heeft een warmtewisselaar. De af- en toevoer van lucht komen beide door de warmtewisselaar. De warme uitgaande lucht verwarmd de inkomende koude lucht voor. Zo wordt een hoog percentage van de warmte teruggewonnen, dus hoeft er minder gestookt te worden. De lucht blijft continu in balans. Daarom wordt dit decentrale systeem ook wel een balansventilatiesysteem genoemd.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt