Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
EXPLOSIEBEVEILIGD
DZR – RDV – RVK – EZQ / DZQ
Lees meer hierover

Explosiebeveiligde ventilatie oplossingen

Orcon heeft explosiebeveiligde ventilatoren in het assortiment. Deze ventilatoren worden toegepast in ruimtes met explosiegevaar. Bijvoorbeeld in ruimtes waar accu’s worden opgeladen. Zodra er wordt gewerkt met ontvlambare producten is een explosiebeveiligd ventilatiesysteem de veiligste keuze. Bij een motor van metaal die draait is altijd de kans op vonkvorming aanwezig. Bij een explosiebeveiligd ventilatiesysteem kan er absoluut geen vonkvorming ontstaan. De veiligste keuze dus!

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


Explosiegevaar bij accu’s

Tegenwoordig worden in bejaardentehuizen veel elektrische fietsen opgeladen. Wanneer een bewoner valt met een fiets kan de accu lek raken. Bij een lekke accu kan er accuzuur vrijkomen. En dit is licht ontvlambaar. De gassen komen in de lucht terecht. Als het ventilatiesysteem dan een vonk produceert is er explosiegevaar. De explosiebeveiligde ventilatoren zijn zo ontworpen dan vonkvorming niet mogelijk is. Dit geldt ook voor elektrische machines. Wij raden aan om deze machines in een aparte ruimte op te laden met een explosiebeveiligd ventilatiesysteem van Orcon.

Toepassingen explosiebeveiligde ventilatie

Naast ruimtes waar accu’s worden opgeladen zijn explosiebeveiligde ventilatoren ook zeer geschikt voor: natuurkunde lokalen, een lab of bijvoorbeeld verfspuiterijen. In een chemiekast staan vaak ontvlambare producten. En in verf zitten ook stoffen die zorgen voor explosiegevaar. Voor al deze toepassingen en meer is het belangrijk te kiezen voor de veiligheid van uw medewerkers. Kies daarom altijd voor explosiebeveiligde ventilatie. Wilt u weten of uw project explosiebeveiligde ventilatoren nodig heeft? Neem dan contact op.

Ventilatie in de scheepsvaart

Machine ruimtes in schepen hebben vaak te maken met vet en oliën. Op een schip is het belangrijk om er alles aan te doen om brand te voorkomen. Een explosiebeveiligd ventilatiesysteem is zo uitgevoerd dat het ventilatiesysteem is beschermd tegen vonkvorming.

Een explosiebeveiligd ventilatiesysteem voor 230V aansluitingen

Een ventilatiesysteem wordt vaak aangesloten op een krachtstroom van 380 volt. Is deze aansluiting niet aanwezig dienen er grote aanpassingen te worden gemaakt in de meterkast. De ERM-EX kan ook aangesloten worden op een 230 volt aansluiting. Zeer geschikt voor standaard toepassingen waar geen voorziening is voor een 380 volt aansluiting.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt