Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
MECHANISCHE
AFVOERVENTILATIE
Lees meer hierover

Mechanische ventilatie

Wilt u een mechanisch ventilatiesysteem kopen, kies dan het systeem wat het beste bij uw project past. Let bijvoorbeeld op het type aansluiting. Een standaard mechanisch ventilatiesysteem kan met een afstandsbediening aan- en uitgezet worden. Ook kan het systeem draaien in verschillende standen.

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


Hoe werkt mechanische ventilatie in huis?

De gehele dag door is er in- en uitvoer van lucht in een woning. De deuren gaan open, mensen ademen lucht uit of er staat een raam open. Maar dit is niet de manier om een woning op de juiste manier te ventileren. Lucht moet schoon en gezond zijn, en regelmatig ververst worden. Verontreinigde lucht moet uit de woning worden gezogen en er moet toevoer zijn van schone lucht. Alleen door gebruik van de juiste ventilatie ontstaat er een schoon en comfortabel binnenklimaat.

Mechanische ventilatie aanleggen kan in iedere woning of gebouw toegepast worden. Het ventilatiesysteem zit aangesloten op kanalen. De kanalen lopen door het huis en komen uit in de ruimte die geventileerd moet worden. In de meeste gevallen zijn dit de keuken, badkamer en toilet. De mechanische ventilatie zorgt dat de verontreinigde lucht wordt weggezogen uit de woning. Het systeem zorgt niet voor de toevoer van schone lucht. Hiervoor zijn ventilatieroosters nodig die het mechanisch ventilatiesysteem ondersteunen. Als de ventilatieroosters altijd open staan wordt de woning altijd voorzien van schone lucht!

Mechanische ventilatie met afstandsbediening

Een mechanisch ventilatiesysteem kan bediend worden met een afstandsbediening. Vaak heeft een standaard afzuigsysteem 3 standen: laag, midden en hoog. Als er gekookt wordt dan hangt er meer verontreinigde lucht in de ruimte dus zal het ventilatiesysteem harder moeten afzuigen. Dit is alleen handmatig te regelen. Dit kan met een draadloze afstandsbediening die de mechanische ventilatie aanstuurt. Er zijn ook mechanische ventilatiesystemen die vraaggestuurd werken. Door middel van sensoren werkt het ventilatiesysteem automatisch. Bekijk hier de Orcon vraaggestuurde MVS systemen.

Mechanische ventilatie aansluiten

Kijk altijd goed naar de aansluiting die uw bestaande ventilatiesysteem heeft als u hem wilt vervangen. Er zijn twee aansluitopties: Perilex en Randaarde.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt