Vooruitstrevende technologieën voor het creëren
van een buitengewoon binnenklimaat
VRAAGGESTUURDE MECHANISCHE
AFVOERVENTILATIE
Lees meer hierover

Vraaggestuurde mechanische ventilatie

Een standaard mechanisch ventilatiesysteem heeft geen sensoren en kan dus niet vraaggestuurd ventileren. Door slimme sensoren toe te voegen kan dit wel gerealiseerd worden. De sensoren meten constant de luchtkwaliteit en meten bijvoorbeeld de luchtvochtigheid of het CO2. Als de waardes in de lucht veranderen zal de de sensor een seintje geven aan het mechanische ventilatiesysteem. Deze zal dan naar behoefte op- of aftoeren Op deze manier wordt automatisch het binnenklimaat geregeld zonder dat de bewoner er iets aan hoeft te doen. Hoe groter de ruimte is, hoe meer vraag er is. Let op: het mechanisch ventilatiesysteem moet wel altijd goed worden ingeregeld voor gebruik

Selecteer één of meerdere categorie(ën):
Artikelnr:

Naam:

Omschrijving:
Toepassing:
Woningbouw
Utiliteit


Slimme sensoren

Goede ventilatie is in ‘natte’ ruimtes zoals een badkamer van groot belang om vochtproblemen en schimmels te voorkomen. Onze vraaggestuurde mechanische afzuigventilatoren bieden slimme sensoren, zoals een ingebouwde vochtsensor. Wanneer de relatieve luchtvochtigheid stijgt, bijvoorbeeld tijdens het douchen, zal het ventilatiesysteem automatisch harder gaan werken. En weer zachter draaien wanneer de luchtvochtigheid is gedeeld.

Naast een vochtsensor is er ook de mogelijkheid voor een CO2 sensor. De sensor meet het CO2 gehalte in de lucht en houdt dit in balans. Hiermee bent u verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat, met altijd voldoende schone lucht.

Installeren van een mechanisch ventilatiesysteem

Om een mechanisch ventilatiesysteem optimaal te laten functioneren is het verstandig deze te laten plaatsen en inregelen door een professionele installatiepartij. Want hoewel het ogenschijnlijk simpel lijkt is het juist inregelen nog een vrij complex proces. Waarbij er o.a.a gekeken moet worden naar de luchtstromen langs de ventielen en de exacte luchtverversingsvraag.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt