Circulair Ondernemen

Begin deze maand vond het sluitevenement plaats van de Rabobank Circular Economy Challenge (Regio Food Valley).
Deze challenge is een initiatief van de Rabobank en vraagt ondernemers om anders te denken, over de grenzen van het eigen bedrijf heen te kijken en samen te werken. Zo ontstaan nieuwe ideeën en businessmodellen met als doel circulaire ambities waar te maken. Dit betekent o.a. het bedenken van slimme, duurzame oplossingen voor distributie, productie, en alle andere processen van de bedrijfsvoering.
Binnen de circulaire economie werken tal van partijen samen om een economie tot stand te brengen waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten.  Hierbij wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt worden van producten, diensten, mensen, en energie en waar mogelijk ingezet op hernieuwbare oplossingen.

Orcon en Circulair Ondernemen
Binnen Orcon zetten wij al jaren in op duurzaam, verantwoord, en dus ook circulair ondernemen. Van produceren op de sociale werkplaats in de regio tot het gebruiken van recyclebare materialen en zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Het afgelopen jaar hebben we dit verder uitgebreid door ook deel te nemen aan de Circulaire Challenge van de Rabobank. Samen met zusterbedrijf Thercon en ons Green Igloo concept voor duurzaam wonen hebben wij ingezet op onze energiemodule voor bestaande woningen. Daarover vertellen wij meer in onderstaande video:

Begin maart was het sluitevenement waar we onze ervaringen, voortgang, en nieuwe plannen als Regio Food Valley hebben gepresenteerd en konden terugblikken op het afgelopen jaar. Maar bovenal om verder te kijken en een nieuwe start te geven voor de volgende groep circulaire ondernemingen en oplossingen.

Meer inspiratie
Via www.regiofoodvalleycirculair.nl kunt u de films bekijken van de deelnemers aan de Rabobank Circular Economy Challenge in de Regio Foodvalley. Hier vindt u ook de films die op 13-2 zijn getoond. Deze films bieden inspiratie om concreet aan de slag te gaan met circulair ondernemen.

Rabobank Circular Economy Challenge 2019
Heeft u interesse om ook deel te gaan nemen aan de Rabobank Circular Economy Challenge? Na de zomer starten Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei en Rijn weer een nieuwe Challenge voor bedrijven in de Foodvalley.
Wilt u meer weten of meedoen aan de Challenge? Stuur een mail naar communicatie.gv@rabobank.nl (Rabobank Gelderse Vallei) of communicatie.vr@rabobank.nl (Rabobank Vallei en Rijn).

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt