Comfortabel en veilig ventileren in klaslokalen

In tijden waar leerlingen nu met de ramen open, en de jassen aan, in de klas moeten zitten, investeert Orcon in maximale productiecapaciteit om scholen te helpen het ventilatievraagstuk op te lossen.

Het belang van voldoende frisse lucht en goede ventilatie is nog nooit zo duidelijk aanwezig geweest als nu. Helaas heeft een groot deel van de scholen de ventilatie niet voldoende op orde. Gelukkig is Orcon gespecialiseerd in standaard ventilatieoplossingen die naadloos passen in ieder klaslokaal.

 

Praktijkoplossing

De zeer compacte warmteterugwinsystemen (WTW) van Orcon zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bestaande scholen dankzij de geringe inbouwhoogte en de uiterst geluidsarme werking.

De Orcon WTU is geschikt voor ieder klaslokaal en zorgt op een zeer energiezuinige wijze voor voldoende schone en frisse lucht. Dankzij de enthalpie warmtewisselaar is ook de vochtregulering in een klap voor elkaar. Hierdoor wordt het binnenklimaat aanzienlijk verbeterd, en is er minder kans op droge, muffe lucht. Door het toevoegen van een pollenfilter en CO2 sensor is de ventilatie tevens conform Frisse Scholen Klasse B.

Door gebruik te maken van de CO2 sensoren wordt de luchtkwaliteit constant gemeten. En stuurt het ventilatiesysteem automatisch bij.

 

Wat maakt de Orcon WTU-EC-IE zo uniek?

 • Uit voorraad leverbaar
 • Hoog rendement
 • Leverbaar tot 2000 m³/h
 • Extra geluidsarm (schooluitvoering)
 • Geen condensafvoer nodig
 • Standaard uitgebreide regeling incl. gebruikersdisplay
 • Onderling koppelbaar voor centraal beheer
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud
 • Uit te breiden met elektrische voor- en naverwarmer
 • Te combineren met DX-batterij voor verwarmen en koelen
 • Jaar extra garantie bij inbedrijfsstelling door Orcon

Kortom, Orcon biedt tegen zeer aantrekkelijke condities complete WTW-units met een grote focus voor oplossingen op maat.

Iedere school is anders waarbij specifieke kennis, ervaring en inzicht van belang zijn om tot het beste systeemontwerp en een juiste productkeuze te komen. Orcon biedt opdrachtgevers, adviseurs en installateurs graag advies en ondersteuning van ontwerp tot uitvoering.

Neem dan nu contact op:

   

  Over Orcon

  Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we sinds 1970 met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Not readable? Change text. captcha txt