Comfortabel en veilig ventileren in klaslokalen

In tijden waar leerlingen nu met de ramen open, en de jassen aan, in de klas moeten zitten, investeert Orcon in maximale productiecapaciteit om scholen te helpen het ventilatievraagstuk op te lossen.

Het belang van voldoende frisse lucht en goede ventilatie is nog nooit zo duidelijk aanwezig geweest als nu. Helaas heeft een groot deel van de scholen de ventilatie niet voldoende op orde. Gelukkig is Orcon gespecialiseerd in standaard ventilatieoplossingen die naadloos passen in ieder klaslokaal.

 

Praktijkoplossing

De zeer compacte warmteterugwinsystemen (WTW) van Orcon zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bestaande scholen dankzij de kleine inbouwhoogte en de uiterst stille werking.

De Orcon WTU is geschikt voor ieder afzonderlijk klaslokaal en zorgt op een zeer energiezuinige wijze voor voldoende schone en frisse lucht. Dankzij de standaard enthalpie warmtewisselaar is ook de vochtregulering in een klap voor elkaar, waardoor er minder kans is op droge ogen en muffe lucht in de wintermaanden (door droge lucht).

Door gebruik te maken van slimme luchtkwaliteitssensoren wordt de luchtkwaliteit constant gemeten. Waar nodig wordt er bijgestuurd om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende frisse en schone lucht aanwezig is in het klaslokaal.

 

Wat maakt de Orcon WTU zo uniek?

 • Uit voorraad leverbaar
 • Een hoog rendement
 • Stekkerklaar en Plug & Play
 • Extra geluidsarm (schooluitvoering)
 • Geen condensafvoer nodig (uitzondering type TA)
 • Standaard uitgebreide regeling incl. gebruikersdisplay
 • Gratis beheersoftware voor conciërge
 • Onderling koppelbaar voor centraal beheer
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud
 • Naverwarming en koeling integreerbaar
 • Extra lange garantie bij inbedrijfstelling door Orcon

Kortom, Orcon biedt tegen zeer aantrekkelijke condities complete WTW-units met een grote focus voor oplossingen op maat.

Iedere school is anders waarbij specifieke kennis, ervaring en inzicht van belang zijn om tot het beste systeemontwerp en een juiste productkeuze te komen. Het projectteam van Orcon biedt opdrachtgevers, adviseurs en installateurs maximale ondersteuning van ontwerp tot uitvoering. Meer weten over onze ventilatieoplossingen voor scholen?

Neem dan nu contact op:

 

Over Orcon

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we sinds 1970 met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0