HRC-EcoSmart; draadloos communicerend 2-zonesysteem

Graag presenteren wij onze HRC-EcoSmart. Een gloednieuwe toevoeging binnen onze zeer succesvolle HRC-reeks welk een innovatief, en volledig uniek 2-zonesysteem op de markt brengt. Het systeem communiceert volledig draadloos tussen de CO2 sensor in de verblijfsruimte en het toestel.

Ventileren naar behoefte
Dit betekent dat de HRC-EcoSmart ervoor zorgt dat er in twee zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO2 luchtkwaliteitsmeting. In de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen. Ook wordt er hierbij gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellips-vormige klep, voor een extra hoog comfort.

Installatievriendelijk
Uniek binnen de markt is de draadloze communicatie tussen de sensoren, het toestel, en de kleppen. Hierdoor kunnen deze ook verderop in de installatie geïnstalleerd worden in het kanaalwerk, en hoeven er geen extra draden getrokken of aangesloten worden. Daarnaast zijn de kleppen voorzien van volledig doorzichtige behuizing waardoor de kleppositie eenvoudig is te zien om installatie en onderhoud verder te versimpelen. Het systeem is hierdoor zeer flexibel, installatievriendelijk en gemakkelijk toe te passen.

Alle voordelen van de HRC
Net als de HRC-EcoMax en MaxComfort geniet ook deze nieuwste toevoeging van de hoogste thermische rendementen in de markt, hoogste A+ energielabel, ingebouwde vochtsensor, een laag geluidsniveau, en een modulerende 100% bypass.

En dankzij de nieuwe Peutz gelijkwaardigheidsverklaringen mag bij toepassing van dit 2-zonesysteem met 2 of meer Orcon CO2-sensoren gerekend worden met een zeer scherpe freg en freg,fan factor:

  • Orcon D.5a systeem met 2 CO2-sensoren: freg 0,42 en freg,fan 0.159
  • Orcon D.5a systeem met extra CO2-sensoren: freg 0,41 en freg,fan 0.144

Het effectief vermogen komt hiermee uit op 5 á 7 Watt.!

Tenslotte kunnen wederom tot 20 verschillende sensoren worden toegepast waaronder onze bekende CO2 bedieningssensor en CO2 ruimtesensor.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van de HRC-EcoSmart en hoe dit systeem geïntegreerd kan worden in uw project? Neem dan nu contact met ons op.

 
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0