NIEUW! HRC-300/400 MaxComfort

Vol trots presenteert Orcon op de VSK haar nieuwe uiterst stille, extreem zuinige en bijzonder slimme balansventilatie systeem voor de woningbouw!
Hiermee bent u verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat én natuurlijk een lagere energierekening op elk moment.

Vol trots presenteert Orcon haar nieuwe uiterst stille, extreem zuinige en bijzonder slimme balansventilatie systeem voor de woning bouw. Het schitterende Nederlandse meesterwerk is een ware lust voor het oog en scoort uitermate hoog op het gebied van warmteterugwinning! Hiermee geniet u gegarandeerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat én een lagere energierekening op elk moment. De naam is dan ook niet voor niets HRC-300/400 MaxComfort! Ontdek met eigen ogen de ins en outs van dit fraaie nieuwe toestel op de VSK vakbeurs die van 6 t/m 9 februari a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht gehouden wordt. U bent van harte welkom bij ons op de stand in hal 7 op stand nummer 07.D074. Het toestel is leverbaar vanaf september 2018.

Hoog rendement en uiterst zuinig à hoogste EPC score
De HRC-300/400 MaxComfort, onderdeel van de HealthLine, is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een perfecte EPC-score. Het energieverbruik is t.o.v. de vorige generatie zelfs tot 60% teruggebracht, wat komt doordat het toestel volledig opnieuw ontworpen is en uitgevoerd met de allernieuwste ventilatie technieken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Makkelijker en efficiënter kan niet! En dit tegen een wel zeer gunstige aanschafprijs.

Uiterst laag geluidsniveau
Nieuwbouwwoningen maar ook bestaande woningen worden steeds beter geïsoleerd en houden naast warmte ook vocht, CO2 én geluid vast. Een goed, ruim bemeten en slim ventilatietoestel is dan essentieel voor de gezondheid van de bewoners én het behoud van de woning. De HRC-300/400-MaxComfort biedt de oplossing voor een prettige leefomgeving. Door toepassing van de sterk isolerende EPP behuizing voor minimaal intern druk verlies, de nieuwste EBM-papst 3D scrolls met Radical waaiers én intelligente anemometer technologie en een extra lange Recair Ultimate warmtewisselaar (560 mm) voor maximale performance en minimaal verlies wordt het geluid tot het absolute minimum beperkt, terwijl het luchtvolume ten alle tijden exact aansluit op de aanwezige vraag. Kortom: de HRC-300/400 MaxComfort komt het woongenot absoluut ten goede!

Bijzonder slim
De geïntegreerde sensoren meten zeer nauwkeurig. Met behulp van de slimme elektronica regelen ze automatisch de verschillende scenario’s in de woning. Aan sensoren in het toestel is het volgende aanwezig: 3 vochtsensoren, 8 temperatuursensoren en 2 anemometersensoren. Het toestel kent hierdoor exact de aanwezige wooncondities en kan hierdoor direct anticiperen. Het benodigde lucht volume wordt direct geregeld in de beide motoren. Elke motor is voorzien van slimme elektronica voor de volumeregeling. Hierdoor wordt een extreem hoge nauwkeurigheid én hoge efficiency bereikt. Het toestel  is eenvoudig uit te breiden met meerdere RF sensoren en/of Rf bedieningen, tot wel 20 stuks.

Installatiegemak, altijd dé perfecte oplossing bij de hand
De HRC-300/400-MaxComfort blinkt niet alleen uit in rendement, maar zeker ook in installatiegemak. Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er maar liefst 16 aansluitcombinaties mogelijk. Tevens is het toestel zowel als linker- en rechteruitvoering geschikt, waardoor het toestel overal toepasbaar is. Bovendien is de HRC-300/400-MaxComfort geschikt voor zowel perilex als randaarde. Dit betekent letterlijk één model voor alle toepassingen. Makkelijk voor de aannemer en installateur én minder voorraadkosten. De nieuwe HRC-300/400-MaxComfort balansventilator met warmteterugwinning heeft bovendien een laag gewicht en optimale afmetingen.

Eenvoud in onderhoud
De HRC-300/400-MaxComfort biedt ook veel gemak in onderhoud. Zo is bij de ontwikkeling tot in detail nagedacht over service-efficiency; alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Ook hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met modules (bypass-module, preheater module en scroll module). Dit bespaart de installateur veel tijd.

Wat maakt de HRC-300/400-MaxComfort bijzonder?
Capaciteit 300 m3/h of 400 m3/h bij 200Pa

HealthLine
De HRC-300/400-MaxComfort is onderdeel van de HealthLine-serie balansventilatiesystemen met warmteterugwinning. De design unit wordt standaard geleverd met geïntegreerde vochtsensor en zorgt 24 uur per dag voor schone en frisse lucht in huis. Kortom: een buitengewoon binnenklimaat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Een buitengewoon binnenklimaat betekent ook aandacht voor het buitenklimaat. We voelen ons dan ook verantwoordelijk voor mens en milieu. Zo hebben we bij de ontwikkeling van de HRC-300/400-MaxComfort zoveel mogelijk recyclebare materialen toegepast. Het complete assemblagewerk vindt plaats bij de sociale werkvoorzieningen in Nederland wat werk oplevert voor mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Naar de productpagina.

Contact & Advies
Wilt u meer weten over de HRC-300/400-MaxComfort balansventilator uit de HealthLine-serie van Orcon? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop en technisch advies via:
Telefoonnummer: +31 (0)318 54 47 00

E-mail adres: verkoop@orcon.nl

< Terug

Orcon