Orcon 3D modellen in MEPcontent

MEPcontent grafische productinformatie voor ingenieurs

Wist u dat engineers gratis gebruik kunnen maken van 3D modellen van de Orcon producten? In MEPcontent.eu is up-to-date grafische en parametrische productinformatie te vinden, die direct te gebruiken is in ieder BIM-proces.

Om de content snel en makkelijk beschikbaar te maken in Revit of CAD-software is er een Content Browser als app te downloaden van MEPcontent.eu. De Content Browser app is als add-in voor Revit en plug-in voor AutoCAD beschikbaar. De app vindt vanuit de ontwerpsoftware de juiste Revit-families en dwg’s voor direct gebruik in de projecten en biedt overzicht over eerder gedownloade content. Hierdoor wordt de engineering van de binnenklimaat installaties nog gemakkelijker.

Ook de nieuwe Orcon HRC-300/400 EcoMax/ ComfortMax Balansventilatietoestellen zijn vanaf vandaag beschikbaar op MEPcontent! Download ze nu en kies gemakkelijk binnen uw concept uit de gewenste boven -en/ of zijaansluitingen.

3d-mvs-15

3d-co2-ruimtesensor

3D Bouw informatie model (BIM)

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Building Information Modelling (BIM) is een digitaal 3D model van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.

Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de Orcon modellen die beschikbaar zijn in MEPcontent? Neem dan contact op via info@orcon.nl of bel naar 0318-544700.

< Terug

Orcon