Orcon en Innovent slaan handen in één voor project de Bakermat

Direct binnen de centrumring van Eindhoven, op de hoek van de Marconilaan en de Boschdijk, verrijst de Bakermat. Een woontoren bestaande uit 235 appartementen en 3 commerciële ruimtes. Innovent Ventilatietechniek mag de complete WTW en MV installatie leveren en aanbrengen. Orcon gaat de WTW-units voor 158 appartementen van dit project leveren.

De appartementen worden voorzien van de HRC balansventilatiesystemen met warmteterugwinning, deze hebben een zeer hoge EPC-score en zijn eenvoudig te installeren. Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er maar liefst 16 aansluitcombinaties. En doordat de units links en rechts uitwisselbaar zijn kunnen ze in elke woning makkelijk toegepast worden, ongeacht indeling.

De units worden volledig ingeregeld en afgesteld op elke afzonderlijke woonruimte. Daarnaast bieden ze gebruiksvriendelijke opties en bedieningen voor de bewoners. Door geïntegreerde filters wordt de buitenlucht gefilterd en heeft de bewoner altijd verse buitenlucht tot zijn beschikking.  Om de bewoner meer comfort te bieden zit een standaard warmtewisselaar ingebouwd in deze units, en zijn alle HRC’s standaard voorzien van een interne vochtsensor. Als de ingebouwde vochtsensor constateert dat de vochtigheid tijdens het koken of douchen stijgt, zal het toestel naar een hogere stand schakelen. 15 Minuten na het douchen of koken schakelt het toestel automatisch weer naar een lagere stand. Een uitermate slim ventilatiesysteem dus, passend bij deze moderne woontoren.

Orcon en Innovent zijn vanaf de initiatief fase, tot het opleveren van het project, nauw met elkaar in contact. Deze nauwe samenwerking zorgt dat beide organisaties in staat zijn het project optimaal te engineeren en te zorgen voor het beste resultaat. Daarnaast zorgt deze nauwe samenwerking er ook voor dat het installatieproces tot in de puntjes voorbereid kan worden, voor een soepele uitvoering. Benieuwd wat Orcon voor uw project kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

     

     

    Contact Us

    We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

    Not readable? Change text. captcha txt