Orcon MVS-15RH CO2B Max is het antwoord op de nieuwe VLA Gelijkwaardigheidsmethodiek 1.3

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Brancheorganisatie VLA streeft dit ook na en komt daarom met een nieuwe verbeterde VLA gelijkwaardigheidsmethodiek versie 1.3.

De VLA heeft in samenwerking met de betrokken adviesbureaus besloten om de bestaande gelijkwaardigheidsverklaringen van ventilatiesystemen C.4a en D3 per 1 oktober a.s. in te trekken. Deze systemen werken nu met een CO2 meting die plaatsvind in één zone of centraal in het toestel. In de nieuwe verklaringen is hier 1 extra CO2 meetpunt/sensor in een verblijfsgebied voor nodig om zodoende een beter binnenklimaat te garanderen gedurende de nacht. Vanaf 1 oktober 2018 zal een bouwaanvraag  waar gebruikt wordt gemaakt van een gelijkwaardigheidsverklaring dan ook moeten voldoen aan deze nieuwe methodiek.

Orcon komt voor deze nieuwe VLA methodiek met een uitbreiding op haar Smartline assortiment MVS-15 woonhuisventilatoren, de MVS-15RH CO2B Max.

Met de MVS-15RH CO2B Max voldoet u aan de nieuwe eisen en haalt u nog steeds de hoogste EPC winst in de C4a categorie dankzij nieuwe C4a+ GG (grond Gebonden) en NGG (Niet Grond Gebonden) gelijkwaardigheidsverklaringen.

U vindt de nieuwe verklaringen binnenkort in de verschillende EPC pakketten onder de benaming:

C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO2-sensoren GG ;
C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO2-sensoren NGG ;

De MVS-15RH CO2B Max set bestaat uit een woonhuisventilator met een ingebouwde slimme vochtsensor, CO2 Bedieningssensor voor in de woonkamer en een CO2 Ruimtesensor voor in de hoofdslaapkamer.

Kenmerken van de MVS-15RH CO2B Max (art. nr.: 21140030):

Kenmerken CO2 Bedieningssensor:

Kenmerken CO2 Ruimtesensor:

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via de email: verkoop@orcon.nl of telefonisch: 0318-544702.

< Terug

Orcon