OOG VOOR EEN GEZOND, COMFORTABEL
EN DUURZAAM BINNENKLIMAAT
WIE IS
ORCON

Onze missie

Vanaf heden gaat Orcon / Thercon verder als Groupe Atlantic Nederland! Dat betekent één organisatie voor al uw vragen en leveringen omtrent ventilatie, verwarming en koeling, van de gerenommeerde merken: ORCON, ATLANTIC, FUJITSU. Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

Van 1970 tot nu

Onze focus ligt op het produceren van duurzame ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Daarbij is kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk.

Ooit begonnen onder de naam Rukon zijn we van een klein bedrijf in utiliteitsventilatie uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van ventilatie oplossingen in Nederland. Hierbij bieden wij ventilatiesystemen aan voor woningbouw, utiliteit, en in het bijzonder scholen.

Het is onze missie om alle gebouwen te voorzien van een duurzaam, gezond, en comfortabel binnenklimaat waarbij er gebruik gemaakt wordt van hernieuwbare energie. En een zo klein mogelijke voetafdruk.

Een gezond binnenklimaat draait echter om meer dan alleen ventileren. Ook het gasloos verwarmen en koelen draagt hieraan bij. Zo bieden wij tevens de lucht/water warmtepompen en aircoheaters van Atlantic en Fujitsu aan als onderdeel van Groupe Atlantic. Samen kunnen wij u hiermee voorzien complete een totaaloplossingen voor een duurzame, gezonde, en comfortabele leefomgeving.

Maatwerk totaaloplossingen

Elke situatie is anders. Daarom vraagt de optimale ventilatie om maatwerk. Orcon denkt mee met de installateur en biedt oplossingen op maat voor de ventilatie van woningen (zowel renovatie als nieuwbouw), kantoren, winkels, zorginstellingen, horeca en scholen.

Dit maatwerk kunnen wij optimaal omvatten. Vooral omdat we onze installateurs adviseren en ondersteunen bij het uitwerken van ventilatiesystemen. Maar bijvoorbeeld ook met trainingen, uitgebreide garantie en onze eigen technische dienst.

Daarnaast kunnen wij u ondersteunen door middel van ons unieke Green Igloo concept. Green Igloo biedt duurzame en efficiënte totaaloplossingen voor een comfortabel binnenklimaat op basis van hernieuwbare energie. Een Green Igloo woning of gebouw is bijna of volledig energieneutraal, heeft geen gasaansluiting en is 100% electric.

De ontwikkeling van innovatieve ventilatiesystemen

Orcon ontwikkelt en produceert ventilatiesystemen voor woning, kantoor, fabriek, horeca of school. Een gezond binnenklimaat vraagt veel kennis van ventilatie. Maar vooral: voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen en innovatieve producten.

Orcon bedenkt en produceert zelf zijn ventilatiesystemen. Hierbij leggen wij een grote nadruk op innovatieve oplossingen voor de tijd van nu. Zo kunnen we met trots zeggen dat we het eerste bedrijf waren die ventilatiesystemen produceerde met een ingebouwde vochtsensor. Ook waren we de eerste met een draadloze bediening (RF systeem).

En we zijn nog lang niet klaar met ontwikkelen! Elke dag is ons team bezig om ventilatiesystemen te ontwikkelen die passen in de wereld van nu.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Orcon besteedt veel aandacht aan energiezuinige ventilatie. We ontwikkelen ventilatiesystemen voor woning, scholen, kantoren en overige utiliteit. Hierbij staat gezondheid en duurzaamheid voorop. Zo dragen we met een buitengewoon binnenklimaat ook bij aan een gezond buitenklimaat.

Deze ontwikkelingen plaatsen wij binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO is voor ons erg belangrijk. We doen er alles aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Zo zijn wij al jaren onderdeel van het Circulair Ondernemen initiatief van de Rabobank.

Dit betekent bijvoorbeeld dat al onze producten op zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt, verstuurd, en meer. Zo werken wij al langere tijd met de sociale werkplaats, wordt plastic zo min mogelijk gebruikt, en zijn onze producten zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt én kunnen ze zelf gerecycled worden. Dit alles heeft er o.a. voor gezorgd dat we in 2017 de MVO prijs wonnen.

Een blik op de toekomst

Orcon blijft zich elke dag inzetten voor een gezond en klimaatbewuste leefomgeving. Sinds 2021 doen wij dit als onderdeel van Groupe Atlantic en val het merk Orcon onder de hoede van Groupe Atlantic Nederland.

Samen hebben we de krachten gebundeld om duurzame producten op de markt te zetten voor een betere wereld. Beginnend bij een comfortabel, gezond en duurzaam binnenklimaat.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt