Utiliteit

utiliteit2

Natuurlijk-mechanische ventilatie voor utiliteit

Natuurlijk-mechanische ventilatie is uitstekend geschikt voor utiliteitsgebouwen. Bij dit ventilatiesysteem wordt de luchttoevoer op natuurlijke wijze geregeld. Bijvoorbeeld met elektronisch geregelde of eenvoudige open/dicht-roosters. De luchtafvoer vindt plaats door een mechanische afzuiginstallatie die automatisch aangaat wanneer het CO2- of vochtgehalte in het utiliteitsgebouw een bepaald vooraf ingesteld niveau bereikt.

Ventilatie met mechanische luchttoevoer en -afvoer voor utiliteit

Bij dit ventilatiesysteem vindt zowel de luchttoevoer als -afvoer op mechanische wijze plaats. Met als voordeel dat er altijd voldoende frisse lucht in de ruimte aanwezig is. De aangevoerde lucht kan voorverwarmd en gefilterd worden om tochtklachten
te voorkomen.

Ventilatie met warmteterugwinning (WTW) voor utiliteit

Dit ventilatiesysteem voert steeds evenveel lucht af, als er aan frisse lucht in de ruimte wordt toegevoerd. Bovendien zorgt warmteterugwinning dat er nauwelijks energie verloren gaat. Door de koude toevoerlucht via een warmtewisselaar te verwarmen met de warmere uitgaande lucht, kunnen de stookkosten fors omlaag. Ook behoort koude tocht tot het verleden.

< Terug


Orcon