In de woningbouw wordt het steeds belangrijker om een huis zo duurzaam en gezond mogelijk in te richten, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op comfort. Omdat veel woningen tegenwoordig uitstekend zijn geïsoleerd, is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Orcon produceert innovatieve en duurzame ventilatiesystemen voor ieder woningbouwproject. We denken graag met u mee voor een ventilatieoplossing op maat!

Het belang van goede ventilatie

Bij Orcon vinden we het belangrijk dat elke woning een gezond, comfortabel, en duurzaam binnenklimaat heeft. En schone lucht draagt hier enorm aan bij. Tegenwoordig is de buitenlucht niet meer zo schoon als wij denken. Ongemerkt krijgen we fijnstof, stikstof, uitlaatgassen en andere stoffen binnen.

Daarnaast veroorzaken koken en douchen in huis altijd damp en vocht. In zo’n klimaat kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich makkelijk ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor uw gezondheid. Bovendien kost het verwarmen van deze vochtige lucht meer energie.

Maar ook te droge lucht is niet goed: daar kunt u bijvoorbeeld slijmvliesklachten van krijgen. En een tekort aan zuurstof kan leiden tot oogirritatie, hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs astma.

Natuurlijk schetsen we hiermee een extreme situatie, maar een goed ventilatiesysteem is niet voor niets verplicht in nieuwe huizen. De oplossing zit ‘m in goede ventilatie. Een goed ventilatiesysteem zorgt er namelijk ten alle tijde voor dat het binnenklimaat optimaal is, én blijft.

Investeer dus altijd in een goed ventilatiesysteem! Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in de eengezinswoning levert Orcon een aantal ventilatieoplossingen die we op maat kunnen afstemmen op de situatie ter plekke.

Balansventilatiesystemen met warmteterugwinning

trsauj

Een balansventilatiesysteem is op dit moment (zeker in combinatie met een warmtepomp) de meest gekozen ventilatieoplossing in de woningbouw.

Dit systeem bestaat uit een centraal opgesteld balansventilatietoestel, een kanalensysteem met toe- en afzuigventielen in de verschillende kamers en kan worden gecombineerd met een standenschakelaar, een RF afstandsbediening en/of CO2 ruimtesensor(en).

De ingebouwde warmtewisselaar zorgt ervoor dat tot 99% van de warmte (of koelte) wordt overgedragen, hierdoor gaat er nauwelijks kostbare energie verloren en zal de inblaastemperatuur op een comfortabel niveau zal liggen.

Mechanische ventilatiesystemen

21120000_pf-hr_mvs-15-300x277

Een mechanisch ventilatiesysteem werkt op basis van natuurlijke luchttoevoer (bijvoorbeeld door middel van roosters bij de ramen) en mechanische afvoer.

Bij mechanische ventilatie is dus alleen sprake van gestuurde afvoer van lucht, en geen gestuurde toevoer, zoals bij balansventilatie het geval is.

Dit systeem bestaat uit een centraal opgestelde ventilator, en een kanalensysteem met afzuigventielen in de keuken, badkamer, toilet en eventueel de berging. Deze kan worden gecombineerd met een afstandsbediening en/of CO2 sensor(en).

Overige woningbouwventilatie

AWB badkamerventilator

Naast balansventilatiesystemen en mechanische ventilatie bieden we ook nog ventilatieoplossingen voor bijvoorbeeld badkamer, keuken of kelder.

Deze ventilatoren zijn zowel in de muur, het raam als het plafond te plaatsen. Een doeltreffende en zeer betaalbare oplossing. Hier vindt u alles wat nodig heeft voor het installeren van ventilatiesystemen en het onderhouden er van.

Duurzame totaaloplossingen

Wij weten precies aan welke wet- en regelgeving uw woning moet voldoen. Daarom kunnen we u goed adviseren over de producten voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Naast advies kunnen we ook zorgen dat uw project in goede banen wordt geleid. Dit noemen wij de duurzame totaaloplossing van Green Igloo. Hierbij begeleiden wij het project van begin tot eind.

In 5 stappen kijken we hoe we uw woningbouwproject zo duurzaam mogelijk kunnen inrichten. Wij geven advies, toetsen de BENG-eisen en brengen de kosten in kaart. De installateurs worden goed opgeleid door onze specialisten en u bent verzekerd van prestatiegaranties tot 25 jaar!

Wilt u meer weten over Green Igloo, klik hier. Of neem via het contactformulier contact met ons op. We helpen u graag verder.

   

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Not readable? Change text. captcha txt