Woningbouw

Ventilatie voor de eengezinswoning

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in de eengezinswoning levert Orcon een aantal ventilatieoplossingen die we op maat kunnen afstemmen op de situatie ter plekke.

Ventileren is gezond
Koken en douchen veroorzaken in huis altijd damp en vocht. In zo’n klimaat kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich makkelijk ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor uw gezondheid. Maar ook te droge lucht is niet goed: daar kunt u bijvoorbeeld slijmvliesklachten van krijgen. En een tekort aan zuurstof kan leiden tot oogirritatie, hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs astma. De oplossing zit ‘m in goede ventilatie.

Moeite met het selecteren van het juiste ventilatiesysteem? Download hier onze selectiekaart voor woonhuisventilatie. 

3333xl75z7

3335nic62z

Collectieve ventilatie voor flatwoningen en appartementen

Voor hoogbouw heeft u keuze uit natuurlijk-mechanische ventilatie of balansventilatie. In het eerste geval vindt de luchttoevoer op natuurlijke wijze plaats en de luchtafvoer via een mechanische afzuiginstallatie.

Toilet, badkamer of kelder

Om vocht en muffe geurtjes geen kans te geven, is het soms noodzakelijk om één bepaalde ruimte afzonderlijk te ventileren. Dit kan met de lokale ventilatiesystemen van Orcon. Deze ventilatoren zijn zowel in de muur, het raam als het plafond te plaatsen. Een doeltreffende en zeer betaalbare oplossing.

33362jt13g

< Terug


Orcon