Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een schone en gezonde leefomgeving
BALANSVENTILATIE VERSUS
MECHANISCHE VENTILATIE

Zuinig en slim ventileren

Een buitengewoon binnenklimaat is ons motto! Wij willen niets liever dan de gezonde frisse buitenlucht in uw woning brengen. Uiteraard op een zeer verantwoorde en comfortabele wijze. Comfortabel dankzij een zeer laag geluidsniveau en ook nog eens zeer zuinig. Dat kan perfect met de (vraaggestuurde) mechanische afzuigventilatoren van Orcon!

Wat is een (vraaggestuurd) mechanisch afzuigventilatiesysteem?

Een mechanisch (afzuig-)ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde lucht de woning uitgezogen wordt. Maar in tegenstelling tot een balansventilatiesysteem zorgt deze niet voor gedoseerde toevoer van schone lucht. Er worden hiervoor dan ook toevoerroosters geplaatst boven de ramen, zodat er op natuurlijk wijze luchttoevoer ontstaat.

In het geval van een vraaggestuurd mechanisch afzuigventilatiesysteem wordt er hierbij ook nog gebruik gemaakt van slimme sensoren, zoals bijvoorbeeld vochtsensoren, om naar vraag te kunnen ventileren.

Denk bijvoorbeeld aan onze MVS-15 serie. Dit systeem bestaat uit een centraal opgestelde ventilator met een zeer energiezuinige gelijkstroommotor, een kanalensysteem met afzuigventielen in de keuken, badkamer, toilet en eventueel de berging gecombineerd met een afstandsbediening en/of CO2 sensor(en).

SLIMME FEATURES

Ingebouwde vochtsensor

Alle mechanische ventilatiesystemen van uit de MVS-15RF serie worden geleverd met een standaard, ingebouwde vochtsensor. Dit betekent dat het ventilatiesysteem de relatieve vochtigheid in de gaten houden, en naar mate de behoefte harder of zachter zal ventileren.

In de automatische stand draait de ventilator in de laagste stand en is de standaard in de HRC ingebouwde vochtsensor actief. Als deze constateert dat de vochtigheid snel stijgt, zal het toestel naar een hogere stand schakelen. 15 of 30 minuten na het douchen of koken schakelt het toestel weer naar de lage stand.

EXTRA OPTIES

CO2 detectie

Naast een ingebouwde vochtsensor kunt u bij de MVS-15RF reeks ook diverse andere sensoren en bedieningen toepassen voor een nog gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

CO2 ruimtesensor
Een CO2 sensor met twee standen, de energiezuinige modus en de buitengewoongoed modus. In de eerste modus wordt het CO2 gehalte in balans gehouden. In de tweede modus wordt de luchtkwaliteit op hoog niveau gehouden, dus meer ventilatie

CO2 (inbouw) bedieningssensor
Deze sensor heeft 5 standen. Laag, midden, hoog, afwezig en automatisch. De sensor kan aangezet worden naar behoefte. In de automatische stand wordt het CO2 gehalte constant gemeten en bijgestuurd. De sensor is ook verkrijgbaar als inbouw versie.

MVS-15RHBP Renovatiepakket

Hierbij bieden wij ook slimme totaaloplossingen aan zoals ons MVS-15RHP Renovatiepakket aan. Dit is dé mechanische ventilatieoplossing voor renovatie situaties. Deze wordt namelijk niet alleen geleverd inclusief 4 ventielen, en een 15RF afstandsbiedening maar ook een perilex én randaarde stekker. Hiermee bent u er altijd van verzekert dat uw ventilatiesysteem toegepast kan worden, en kunnen eventuele vaste schakelaars nog gewoon gebruikt worden.

Naast de standaard ingebouwde vochtsensor en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar CO²-vraagsturing (waarmee de hoogste EPC-winst in zijn categorie behaalt wordt) is deze serie veruit de efficiëntste en de stilste. Daarnaast kan deze door het compacte formaat en de vele aansluitpunten (incl. achteraansluiting) op tal van plekken worden toegepast; zelfs onder een hoek of aan het plafond.

Mechanische ventilatiesystemen van Orcon

Al deze slimme oplossingen worden gecombineerd in onze MVS-15 reeks van woonhuisventilatoren. De MVS-15 woonhuisventilator is de stilste én meest energiezuinige woonhuisventilator in alle standen. Onafhankelijke metingen in verschillende projecten hebben dit aangetoond.

Tevens bieden wij onze COMPACT en MPV-series aan voor situaties waarin beperkte ruimte beschikbaar is, of andere specifieke beperkingen gelden. Ten slotte hebben wij ook nog een groot assortiment wandventilatoren voor bijvoorbeeld keuken of badkamer.

Meer over deze producten kunt u vinden door op het desbetreffende product te klikken.

Vragen?

Een mechanisch ventilatiesysteem is zeer breed inzetbaar, zowel binnen de nieuwbouw, of renovatieprojecten. Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden en wat de beste ventilatieoplossing voor uw situatie is? Neem dan contact met ons op.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0